Proteinallergi

När jag skrev det tidigare inlägget ”Kan hundar äta för mycket protein?” och slängde ut en cliffhanger inför nästa inlägg, detta, hade jag hört och läst lite här och där att man misstänker vaccinerna som bov i dramat då vacciner framställs i bovin plasma (blodplasma från kor) eller ägg. Tanken var då att man i princip vaccinerar sin hund mot biff och kyckling.

Jag har diskuterat detta med en veterinär som jobbar med just vacciner på ett läkemedelsbolag och han dementerar detta då dagens vacciner framställs på annat sätt. Däremot håller han med om att vacciner innehåller en massa orenheter som inte är just själva antigenet mot den sjukdomen man vill skydda sin hund mot. Vacciner till djur tillverkas på ett billigt sätt och har inte samma renhet som vacciner till människor. Det är ju också en anledning till att inte övervaccinera sin hund…

Nåväl, nu till proteinet. Efter lite letande och många timmars läsande så sammanfattar jag det nedan, mycket basic, enkelt och översiktligt. Det finns massor att läsa på nätet för den som vill fördjupa sig.

-Proteinallergi bildas då tarmen har bristande förmåga att bryta ner proteinet.
-Det ej nedbrutna proteinet på väg till blodet uppfattas som främmande och antikroppar bildas.
-Nästa gång hunden äter just denna proteinkälla reagerar kroppen med ett försvar.
-Orsaken kan vara för ensidig utfodring, dålig proteinkvalité, ständiga tarmkatarrer.
-Symtom för proteinallergi kan vara klåda och hudproblem.

Mina egna reflektion efter att ha läst en massa om proteinallergi är att dålig proteinkvalité lika väl ger ett dåligt immunförsvar som då ger möjlighet för att utveckla en allergi. Så min konsensus är att ge eran hund en proteinkälla utav kött med livsmedelskvalité från olika djurslag, gärna rått.

Kommentarer inaktiverade.