Naturens skafferi – Bästa källan till vitaminer, mineraler och fettsyror!

I bland glömmer man bort gamla bra husmorstips.

När jag var liten hade vi Chow-Chow i familjen och jag minns att min mamma ofta toppade Geishans mat med rå äggula, matolja och Öljästtabletter. Det funkar jättebra som vitaminkick till din hunds mat även idag!

Rå äggula är bland det näringsrikaste livsmedlet som finns. Äggula innehåller nästan alla B-vitaminerna, alla de fettlösliga vitaminerna (A, D, E, K), bra fettsyror och mineraler.

Matolja bör vara i så fall rapsolja eller olivolja som har bra fettsyrasammansättning. Lite extra olja kan göra underverk för päls, hud och tassar.

Öljäst är mycket rikt på B-vitaminer och innehåller även A-vitamin och mineraler.

Alla livsmedel ovan innehåller alltså naturliga vitaminer och därför behöver du inte vara rädd för överdosering. Om din hund får i sig för mycket så reagerar magen med att forsla ut överskottet snabbt, dvs din hund får diarré. Läs mer om syntetiska vitaminer i inlägget Syntetiska vitaminer och mineraler i hundmat – Naturligt eller onaturligt, spelar det någon roll? längre ner på denna sida.

Kommentarer inaktiverade.