Panik kur mot diarré

Diarré? Här kommer supertipset som kan rädda tävlingshelgen!

I går morse hade Nisse rinnande diarré. Inget annat, inget kräks eller så. Pigg och glad, ingen feber, men rutten i magen. Jag vet inte vad han har fått i sig men det är ju rötmånad och det har väl slunkit ner en elak bacill.

Om du ska tävla behöver hunden energi så att fasta då är inget bra alternativ. Dessutom har jag upplevt i många fall att fastan kan göra saken ännu värre då hunden kan bli sur i magen och dessutom börja kräkas. Små valpar och digivande tikar ska inte fastas.

Denna kur gjorde jag till Nisse och han hade fast avföring efter 24 timmar!

Morgon: 1-2 burkar morotspuré/10 kg hund + 1 påse Fortiflora (finns hos många veterinärer) som hälls på purén, eller annat preparat innehållande bra tarmbakterier typ Canikur eller Prokolin, följ då deras rekommendationer för administration. Om du har svårt att ta dig till veterinär så ge laktosfri A-fil, yoghurt, Kefir eller Onaka (dessa innehåller probiotika alltså bra tarmbakterier som t.ex. acidofilus och/eller bifidus).
Kväll: 1-2 burkar morotspuré/10 kg hund.

Till digivande tik bör du tillsätta kalcium i maten t.ex. Calcicomb, laktosfri fil eller yoghurt.

Har du en hund som dessutom kräks kan du testa denna blandning:

Lös 1 tärning Knorr Hönsbuljong i 1 liter vatten i kastrull (just Knorr har lägre salthalt än de andra buljongsorterna).
Vispa ner 2 dl majsena upplöst i vatten.
Ta av från spisen.
Rör ner 4 burkar morotspuré.

Låt svalna. Det ska nu vara en tjock gelé av allt.

Ge till hunden i mindre portioner 4 ggr/dag. Strö Fortiflora på maten 1 ggr/ dag enligt beskrivning på förpackningen. Till digivande tik tillsätts någon kalciumkälla.

Hoppas det ordnar sig nu:-)

Kommentarer inaktiverade.