2 kg blandfärs
1 kg morötter
En liten squash
1 pkt Mathavre
750 g Keso
-Grovriv grönsakerna och koka i mycket vatten i ca 10 min.
-Tillsätt mathavren och koka i ytterligare 10 min.
-Tillsätt köttfärsen och koka i 10 min eller tills den är grå och genomkokt.
-Låt svalna lite och häll i Keso.
-Förvara svalt i max 1 vecka eller frys in.
Beståndsdelar enl Näringskalkyl:
Protein: 11,5%
Fett: 7.7%
Kolhydrater: 4.7%
Fibrer: 1.2%
Aska: 1%
Vatten: 67%
Alla näringsämnen, vitaminer och mineraler finns med utom Omega 3 och för lite med vitamin D och kalcium (för valp, växande hund och digivande tik).
-Tillsätt Omega 3 antingen som fiskolja eller sardiner i olja. Om du väljer sardiner så får du även vitamin D på köpet. Tillsätts vid servering. Välj rapsolja till fiskallergisk hund.
-Tillsätt vitamin D tex via fiskleverolja eller torskleverolja (följ dosering för barn under 3 år) eller välj sardiner i olja. Tillsätts vid servering. Du kan också välja att tillsätta lever (kyckling eller nöt) direkt i matkoket ca 250 g istället för fiskprodukterna ovan.
-Tillsätt kalcium till valp, växande hund eller digivande tik. Jag rekommenderar så naturlig produkt som möjligt tex Naturbalans Kalk, äggskalspulver eller benmjöl av hög kvalité. Kan tillsättas i matkoket då det har svalnat lite, ca 1/2 dl beroende på produkt.
Bon Appetit!