Köttfärsgryta med morot och squash

2 kg blandfärs
1 kg morötter
En liten squash
1 pkt Mathavre
750 g Keso
1/2 dl Hundapotekets Kalk och mineraler

-Grovriv grönsakerna och koka i mycket vatten (så att även mathavren och färsen sedan kan kokas i samma vatten) i ca 10 min.
-Tillsätt mathavren och koka i ytterligare 10 min.
-Tillsätt köttfärsen och koka i 10 min eller tills den är grå och genomkokt.
-Låt svalna lite och häll i Keso och Hundapotekets Kalk. Blanda allt.
-Förvara svalt i max 1 vecka eller frys in.

Beståndsdelar enl Näringskalkyl:
Protein: 11,5%
Fett: 7.7%
Kolhydrater: 4.7%
Fibrer: 1.2%
Aska: 1%
Vatten: 67%

-Tillsätt Omega 3 antingen som fiskolja (se dosering på förpackningen) eller sardiner i olja (ca 1-2 msk per 10 kg hund och dag). Om du väljer sardiner så får du även vitamin D på köpet. Tillsätts vid servering. Välj rapsolja till fiskallergisk hund.
-Tillsätt vitamin D tex via fiskleverolja eller torskleverolja (följ dosering för barn under 3 år) eller välj sardiner i olja. Tillsätts vid servering. Du kan också välja att tillsätta lever (kyckling eller nöt) direkt i matkoket ca 250 g istället för fiskprodukterna ovan.

Hunden ska ha 2-5% av sin kroppsvikt i mat per dag. Justera efter hundens hull.

Bon Appetit!

Kommentarer inaktiverade.