Mona med Heaven och Yava

Jag heter Mona Thorsén och jag har tävlat med hund i över 25 år. De senare åren har jag växlat över från bruks och vanliga lydnaden till agility och rallylydnad, samt även viltspår.
Jag har flera hundar som jag tävlar aktivt med och min äldsta, Heaven (belgisk vallhund/tervueren), är 12 år och fortfarande igång i rallylydnadens högsta nivå, Mästarklass.
För att det skall vara möjligt krävs det att hon håller sig fräsch i kroppen och det gör hon med regelbunden massage.
Yava (fotot) är Heavens dotter och hon är en riktig mångsysslare: uppflyttad till Klass 3 i agility/hopp, uppflyttad till Lydnadsklass III, uppflyttad till Högre klass spår. Hon är Svensk Viltspårchampion och Rallylydnadsmästare med en 6:e placering på Rallylydnads SM 2015 som främsta merit. Hon har i princip bara ett tempo – 250 km/timmen! Snabba ruscher och en gammal skada med avslitna böjsenor som följd gör att Yava har ett stort behov av regelbundna behandlingar hos Åsa. Bara några dagar innan Rallylydnads SM-et rusade hon runt som hon brukar på appellplanen och plötsligt blev hon helt blockhalt, Jag trodde hela SM-et var i fara, men då ställde Åsa upp med kort varsel och gick igenom henne och kunde utesluta allvarliga skador.

Jag har även några shelties och för dom är det i huvudsak agility som gäller – i och med det behövs mycket förebyggande friskvård för att dom skall hålla i många år framöver!

mona-yava-720x960

Mona och Yava