Friskvård

Friskvård – Massage

Friskvårdande massage innebär att man masserar hundens muskler mjuka och smidiga och på så sätt förebygger eventuella skador. Läs mer om massagens fördelar här till höger. Sällskapshunden bör friskvårdas med en intervall på 1-3 månader beroende på ålder och hälsostatus, medan tävlings- och tjänstehunden bör friskvårdas 1 gång per månad under tävlings- och arbetsperioden. Behandlingen tar ca 45-60 min. beroende på hur stor hunden är och hur van hunden är vid massagen.

Rådgivning

Vid rådgivning diskuterar vi tillsammans ditt problem eller dina funderingar och kommer fram till en lösning eller ett handlingsprogram som är anpassat till dina och din hunds behov eller problem. Om du har funderingar kring hundmat och näring, din hunds hälsa eller förändrat beteende t.ex. att din hund är ovillig eller ledsen ska du inte tveka att kontakta Humlebyns. Boka tid och ta med dig vovven. Ingen telefonrådgivning erbjuds men skicka gärna ett mejl.

 

Priser behandlingar

inklusive moms
Friskvård, massage 10-kort* 5500 kr
Friskvård, massage 650 kr
Friskvård, massage XS** 550 kr
Friskvård, massage XL*** 750 kr
Rådgivning 650 kr

Boka tid hos bokadirekt.se

* Ett friskvårdskort kan nyttjas av flera hundar och överlåtas till andra hundägare. Återbetalning kan endast ske om hunden avlider eller drabbas av sådan sjukdom eller skada som ej bör masseras. Återbetalning sker i så fall med den summan motsvarande de behandlingar som återstår på kortet. Återbetalning sker till konto, ej som kontanter. Kortet förvaras hos Humlebyns. Kortet gäller i 2 år från första behandlingsdatum.

**Mycket små hundar går snabbare att behandla och kan därför debiteras ett lägre pris, gäller hundar under 5 kg.

***Mycket stora hundar tar längre tid att behandla och kan därför debiteras ett högre pris, gäller hundar över 50 kg.

Avbokning
Bokad tid avbokas senast 4 timmar före besöket. Uteblivet besök debiteras.

Betalning
Du kan betala med kort eller Swish.


nicko-625x290

GSM står för genuin svensk massage

Genuin svensk massage är en massageform med gamla anor.
Betydligt äldre än den klassiska massagen. Denna massageform är betydligt mer djupgående än den klassiska massagen. Den ger ett direkt och långverkande resultat. Behandlingen består av tre moment; provokation av muskeln, töjning av muskeln samt dränage av muskeln. Detta innebär att man provocerar muskelvävnaden så att blodgenomströmningen ökar, drar isär muskelfibrerna och därefter ger ett dränage som ger kroppen möjlighet att rensa ut slaggämnen och överflödig vävnadsvätska eller ödem så kroppen ges möjlighet att läka eventuella skador.
Dagens hundar utsätts för allt fler fysiskt krävande aktiviteter och kräver allt mer förebyggande vård.

Varför är massage bra för din hund?

Minskar
– Svullnader och Ischiasbesvär
– Stelhet och träningsvärk
– Smärta och kramper

Förebygger
– Ledproblem orsakade av spända muskler
– Rygg och nackproblem
– Ärrbildning i musklerna

Behandlar
– Hårda och spända muskler
– Muskelknutor
– Sträckningar

Allmänt
– Ökar hundens prestationsförmåga
– Ökar rörlighet och koordination
– Ger mer energi och snabbare återhämtning
– Ger bättre hud och päls

Massage för friskvård och ökat välbefinnande är inte belagd med karenstid innan officiell tävling (Källa: Marie Larsson, Jordbruksverket, 2014-07-10), men masserad hund ska ta det lugnt 1-2 dagar efter behandlingen.

Karenstid på 7 dagar gäller om massagen har annat syfte enligt utdrag från Jordbruksverket (SJVFS 2013:43): ”Vid träning för tävling och på tävling gäller också förbud mot åtgärder som påverkar djurets temperament och prestationsförmåga genom att exempelvis häva eller minska smärta, påverka allmäntillstånd och påverka sjukdomsprocess.”