Min Loui, en Cockerspaniel med Short Ulna

Annika Loui LoffeLoui började vid 12 veckors ålder att halta. Vi åkte till många olika veterinärer innan vi kom till rätt veterinär som kunde hjälpa oss. Redan vid 12 veckors ålder börjar han att äta Rimadyl första gången, vilket inte kändes bra. Vi har sedan varit på de stora djursjukhusen i Göteborg och träffat deras ortopeder. Vid ca 1 års ålder fick han diagnosen Short Ulna. Bilden vi fick var mörk. Vi får ta allt på Louis villkor och så har det alltid varit. Vill han gå ut så gör vi det osv. Han är en mycket pigg och glad hund som älskar att leka med oss och andra hundar. Känner man inte till hans missbildning så misstänker man inte något, han är dock liten för att vara Cockerspaniel. Nämnas kan att Louis Short Ulna troligen är en mutation då inga andra fall kunde hittas i hans släkt.

Vi har provat många olika rehabiliteringsformer, vattentrask, simning och olika former av massage. Inte något av formerna har gett ett bra resultat.

Vi träffade Åsa för ca 2 år sedan och Loui var då i mycket dåligt skick. Vi hade tidigare varit hos djurkommunikatör där Loui beskrivit sina problem för oss. Jag sa inte något till Åsa utan hon fick känna på Loui utan att jag lade mig i. Första gången var han misstänksam men lät sig ändå behandlas. Han hade då ont i kroppen och hade begränsad rörlighet i benen. Åsa hittade de punkter som Loui nämnt till kommunikatören. Vi bestämde att det inte skulle gå mer än 10 dagar mellan massagerna till att börja med. Vi gick 3 gånger i rask följd. Åsa och jag kunde konstatera att rörligheten var avsevärt mycket bättre och Loui ville följa med på turer (vi har en till hund, hans helbror) vilket vi båda tyckte var ett bra betyg och ett bevis på att Åsa träffat rätt och han svarar på den djupgående massagen som Åsa utför.

Massagen för Loui har gjort att han fått en betydligt mycket bättre livskvalitet. Han orkar inte lika mycket som en ”normal hund” utan vi kan bara utgå från hans förutsättningar och då är det häpnadsväckande mycket mer nu efter kontinuerlig massagen än tidigare. Veterinärerna som vi går till är alla förvånade att ”Louiman” är i så god form.

Idag går vi 1 gång i månaden hos Åsa. Loui skriker i bilen när han märker att vi svänger in på grusvägen till Åsa och han rusar in i lokalen. Vi märker en tydlig förbättring efter massagen som håller i ca 2-3 veckor för att sedan trappa av. Vi får kanske gå oftare i framtiden, men det är ett beslut som jag överlåter till Åsa.

Loui mår bra av massage och det gör också vår andra hund som inte har några större problem med kroppen, men han ÄLSKAR Åsas massage så det är klart att han skall få. Loui och jag känner fullt förtroende för Åsa, vi kan prata ihop oss om vad som är bra för Loui och vad vi skall hitta på i framtiden, jag får alltid ett ärligt svar som jag uppskattar. Det enda jag vill är att mina två prinsar skall må bäst i världen och det vet jag att de gör när de får massage. Vi kommer därför vara en trogen kund hos Åsa och vill varmt rekommendera henne för framtida klienter.

Må gott
Annika, Loui och Loffe