Rehabilitering

Rehabilitering

Beroende på skada utformas ett rehabiliteringsprogram i samråd med din veterinär. I programmet kan massage, elektroterapi, laser och/eller muskelträning ingå.

Vid en utredning koncentrerar jag mig helt på att hitta och lösa ett problem. Det kan vara att du upplever att din hund har ändrat sitt normala beteende till exempel haltar eller rör sig annorlunda, vill inte hoppa in i bilen, är långsam, verkar stressad, verkar ha ont, visar aggressivitet eller skygghet etc. I vissa fall krävs veterinärutlåtande innan behandling kan påbörjas.

En behandling innebär att en skada eller annan muskel- eller led-relaterad problematik har identifierats och behandlas med elektroterapi eller laser. Priset kan variera beroende på hur lång tid behandlingen tar.

Priser

inklusive moms
Rehabilitering – Utredning eller behandling 650 kr

Boka tid hos bokadirekt.se

Remiss
Din rehabförsäkring gäller hos Humlebyns men måste först remitteras av din veterinär. Du lämnar kvittot/fakturan från Humlebyns till ditt försäkringsbolag för reglering.

Avbokning
Bokad tid avbokas senast 4 timmar före besöket. Uteblivet besök debiteras.

Betalning
Du kan betala med kort eller Swish.

 

Jag använder elektroterapi och laserterapi

Elektroterapi

Olika strömformer påverkar muskel och nervvävnad på olika sätt. Elektroterapi är ett elektroterapimaskinellt, högteknologiskt instrument med låg och mellan frekvent elström. Strömmarna vandrar mellan plus- och minuspol, via plattor som placeras över eller på det område som man vill behandla.

Elektroterapi ökar blodgenomströmningen lokalt i vävnaden som behandlas, vilket leder till avslappning i spänd, stram och hård muskulatur. Metoden har även en smärtlindrande effekt. Elektroterapi har en effektivare, djupare mer långvarig effekt på djupliggande muskulatur än exempelvis TENS, ultraljud, intraljud och massage. Behandlingsformen kan också användas vid kraftig sårskada där det behövs ökad blodcirkulation för att påskynda läkningen. Behandling med elektroterapi är i regel helt smärtfri, hunden känner inget obehag.

Det enda verkliga hindret för behandling med elektroterapi är metall, metall i kroppen, skruvar och spik som använts vid operationer osv.

Elektroterapi ska alltid utföras av utbildad personal och behandlingssituationen ska vara kontrollerad.

Laserterapi

Att ljus påverkar celler vet vi bland annat genom att se på växterna som tar hand om solljusets energi i sina växtceller eller då solljuset träffar vår hud och D-vitamin bildas i våra hudceller. Solljus och lampa har ett brett och yvigt ljus som finns lite över allt och träffar huden helt ytligt. Laserljus är mycket koncentrerat till en stråle och når ner genom vävnader mer precist och djupare beroende på våglängd (nm). Vid laserterapi används lågeffektlaser som når ca 1-3 cm ner i vävnaden.

Laserljuset påverkar cellernas energiproduktion som skyndar på nybildning av celler samt reparerar skadade celler vilket dämpar inflammationer och svullnader, ger snabbare läkning av sår och eksem, ger snabbare läkning av led- och senskador och ger smärtlindring på grund av minskad svullnad. Behandlingen är helt smärtfri och kan inte bränna eller skada huden.

OBS! Det är 7 dagars karenstid för officiell tävling efter elektroterapi- och laserterapibehandling.