Hund som äter gräs

Är det något fel när hundar äter gräs?

Folk undrar ofta om det är normalt för sin hund att äta gräs. De förknippar ofta gräsätande med matsmältningsproblem eller annan sjukdom, men i de flesta fall är hunden inte sjuk. Det finns många hälsofördelar med att äta gräs:

Gräset är rikt på klorofyll och antioxidanter och hundar vet detta intuitivt. Gräsätande balanserar din hunds kropp och balanserar en kost som är rik på kött protein och fett. Hundarter har en stark tendens att utveckla obalanser i mjälten och cancer i mjälten. Gräs har en mycket positiv effekt på mjälten och blodrening. Vetegräs och vetegräsjuice anses vara bland de mest potenta superlivsmedel (superfoods) näringsmässigt för människor, och hundar tycks veta det intuitivt. Starrgräs, kvickrot och andra vassa, sträva gräsblad är hundarnas favoriter. Vissa källor hävdar att syftet med att just äta sträva gräs är att bli av med parasiter i tarmkanalen. Gräset är också rikt på fibrer, vilket förbättrar matsmältningen och tarmrörelserna. Hundar drar även nytta av de mineraler, vitaminer och andra näringsämnen som finns i gräs.

Som nämndes tidigare, är bara en liten del av gräsätande hundar sjuka. En iakttagelse är att hundar som äter torrfoder och andra förädlade livsmedel, är i allmänhet mer benägna att drabbas av metabola obalanser och brister; därför är de mer benägna att äta gräs och kräkas. Det är fullt begripligt att hundar som äter torrfoder som har legat i sin påse på en hylla i månader och ibland år skulle äta gräs oftare.

Sammanfattningsvis är det absolut okej för din hund att äta gräs, om hon eller han har haft regelbundna hälsokontroller, är frisk och äter rå eller tillagad mat kompletterat med naturliga vitaminer, mineraler, probiotika och omega-oljor.

Källa: Dr Peter Dobias

Min kommentar: Det finns ju bra och mindre bra torrfoder, men i vilket fall som helst är det aldrig fel att ge naturliga vitaminer och mineraler organiskt bundet som t.ex. Kelp (blåstång), Spirulina (alger) och Healthy Paws Herbolistic (torkad växtblandning) etc. Om vitaminerna och mineralerna är i sin ursprungliga form i t.ex. livsmedel så är det svårt att överdosera. Probiotika är bra tarmbakterier som finns i bl.a. fil och yoghurt. Pro Biosa Pet är jättebra till hund eftersom den är fri från mjölkprodukter. Omega-oljor är t.ex. fiskolja, laxolja, rapsolja, linfröolja.

Kommentarer inaktiverade.