Grundrecept för hemlagad hundmat

Unna din hund näringsrik, fräsch, ren och god mat!

Det är otroligt lätt att laga hundmat och här kommer ett grundrecept som kan varieras efter din hunds behov och tillgång på råvaror. Om du endast använder dessa 3 ingredienser så bör maten berikas med vitaminer och mineraler för hund tex Hundapoteket Kalk och Mineraler, Hundapoteket Supermix samt några droppar fiskleverolja. Aptus Multidog är ett bra tillskott till den kräsna eller mycket känsliga hunden.

Ungefär hälften av maten är animalier och den andra hälften vegetabilier. Vegetabilierna bör innehålla något fiberrikt för utom grönsaker. Animalierna kan vara råa eller kokta men jag rekommenderar att koka just kycklingkött. Många hundar gillar kokt kött bättre. Ge aldrig kokta ben! Men dom kan ingå i själva koket då det finns en hel det nyttigheter från benen i buljongen. Om du får mycket buljong kan du spara och koka grynen och eller grönsakerna i den. Ge aldrig lök!

Ingredienser:
1 kg nötfärs (eller blandfärs, eller annat kött)
500 g morötter (eller andra grönsaker)
500 g kokt mathavre (eller andra fiberrika gryn)
0,5 dl rapsolja

  • Koka grynen enligt beskrivning på förpackningen.
  • Koka grönsakerna i pytte lite vatten eller ångkoka tills dom är mjuka. Mosa eller mixa grönsakerna i sitt kokvatten till mindre bitar eller mos beroende på vad din hund gillar.
  • Koka köttet i lite vatten. Om det är kött med ben så ta upp köttet och skär i mindre bitar, släng benen, lägg tillbaka köttet i buljongen.
  • Blanda allt och blanda i oljan.

Förvara i kylen i ca 1 vecka eller frys in i dagsransoner och tina efter hand.

Kommentarer inaktiverade.