Feber, diarré, hudutslag och öronproblem, en del av healing?

Har du tänkt på att feber, diarré, hudutslag och öronproblem kan ibland vara en del av healing.

Det största problemet med västerländsk medicin är att man ser några av de helande reaktionerna som själva sjukdomen. Det finns en allmän uppfattning att symtom såsom hudutslag, diarré, feber eller inflammation måste stoppas. Inte många veterinärer förstår att dessa symptom kan i själva verket vara ett tecken på en positiv utveckling och en stark vital (helande) kraft. Här är några exempel:

Feber
Syftet med feber är att öka kroppens temperatur, mobilisera immunförsvaret och göra kroppen sämre för patogener.

Diarré
är oftast en del av en helande respons – det är kroppens sätt att bli av med föroreningar, gifter och patogener speciellt om det bara varar en dag eller två. Hundar älskar att äta vad de hittar och naturligtvis, deras system för att bli av med dålig mat och patogener är effektivt. Men detta inkluderar inte kronisk återkommande diarré som är ett tecken på en djupare obalans.

Hudproblem och utslag
är en av de mest missuppfattade hälsoproblemen. Om du ser tonåringar med akne, kunde en stor majoritet av dem vara helt symptomfria om de bara slutade äta skräpmat, läskedrycker, vete och mejeriprodukter. Med andra ord akne är kroppens reaktion på obalanser och orenheter och så är även hudproblem hos hundar. Huden är det största ”organet” i kroppen och en av dess uppgifter är att avgifta vilket sker genom hudutslag och cystor. Hudproblem är ofta en av de signaler om att kroppen är ur balans. Ur ett helhetsperspektiv är detta mycket bättre än om kroppen gör ingenting. Självklart kan det finnas några undantag såsom hormonella förhållanden, hud parasiter eller bakterier, men dessa brukar komma som sekundära problem när kroppens signaler inte setts och ignoreras.

Öron problem
Det är sällan öronen är det primära problemet utan inflammation, klåda och rodnad signalerar att det finns andra problem vanligtvis i området av halsen, levern, matsmältningssystemet eller ländryggraden.

Stöd, inte undertrycka
Nästa naturliga frågan är: Ska vi bara låta dessa ”helande reaktioner vara” och titta på våra hundar som har diarré och hudproblem? Naturligtvis inte! Huvuduppgiften för en utövare är att stödja kroppen utan att undertrycka renande och helande reaktioner. Källa: Dr Peter Dobias

I nästa inlägg tar jag upp hur man kan ge kroppen stör och support vid obalans.

Kommentarer inaktiverade.