Hur hjälper jag min risiga hund?

Här kommer fortsättningen på det tidigare inlägget om hundens egen helande kraft.

Det man kan göra som första steg är att utfodra hunden med så ren mat som möjligt för att underlätta för kroppen att rena sig själv. Bort med torrfodret, bort med burkmat och färskfoder. Bort med hundgodis med tvivelaktigt innehåll, bort med tuggben av råhud, bort med dentastix.

Observera att nu gäller det hunden med klåda, utslag, risig mage, problem med tassar och öron. Oftast så förekommer dessa problem inte alls hos dom som ger hunden hemma kokt mat eller BARF.

Har man lite mer kunskaper kan man göra en detox eller om man är bekväm med rå utfodring så går man över på det. Jag beskriver här en hemma kokt enkel mat som alla kan göra själv utan att ha massor med kunskaper i näringslära. Maten baseras på egna erfarenheter och kunskaper från andra kloka hundmänniskor. Prova och se vad din hund tycker om maten och hur den mår.

Råris (5 dl ris + 15 dl vatten kokas i ca 1 tim.)
1 kg morötter, blomkål och/eller broccoli (kokas i ca 40 min och mixas)
2 kg kött (lamm, vilt eller kyckling kokas i ca 1 timme och får svalna i spadet, rensas från ben och skäres i mindre bitar)
3-4 dl fiskolja av bra kvalité (rapsolja kan man ta om det är svårt att få tag på fiskoljan men för hunden är det bättre med animaliskt fett)

Allt blandas och fryses in i lagom portioner (ca 300g/10kg hund/dag). Du kan hälla på lite Verum laktosfri yoghurt för de goda magbakterierna samt kalcium vid någon av hundens middagar.

Jag vet att det är kokt mat här och jag vet att den råa maten är den mest biologiska men jag vet också att det här receptet har hjälpt många hundar och att många hundägare tycker att det är komplicerat med rå utfodring. Syftet är, som sagt, att ge hunden en mat med få ingredienser som är ren för att underlätta healing. Tänk på att det kan ta flera veckor innan resultat kan ses.

Kommentarer inaktiverade.