Doktor Karens hundmat

Det här receptet hämtade jag från Dr. Karen Becker, en amerikansk veterinär som rekommenderar hemlagad hundmat.
Receptet ska var näringsmässigt helt komplett med alla vitaminer och mineraler. Inga andra tillskott ska behövas.

400 g mager nötfärs (max 10% fett)
2 tsk hampfröolja
½ tsk torskleverolja (eller 2 msk sardiner i olja)
2 tsk Kelp
½ tsk ingefära pulver
1 ägg
½ äggskal
30 g nötlever
30 g broccoli
30 g spenat
30 g röd paprika

-Blanda färs, lever, ägg, olja, ev sardiner och de torra ingredienserna.
-Mixa grönsakerna och äggskalet.
-Blanda allt och servera eller lägg det i en ugnsform och baka i 20 min i ugnen, om du inte vill servera rått.

Mina kommentarer till receptet:
Nutroln Skin & Coat innehåller bla hampfröolja och du kan ta 2 tsk av denna istället. Naturbalans Supermix innehåller bla spenat som torkad och finmalen. Tag då 1 tsk av den i matblandningen. I receptet finns ingefäran som en källa till mangan, du kan utesluta ingefära om du tillsätter supermixen som har örter rika på mangan. Naturbalans Kalk och mineraler kan ersätta äggskal och kelp, tag då 1/2 tsk.

Hunden ska ha 2-5% av sin kroppsvikt i mat per dag. Justera matmängden efter hundens hull.

Kommentarer inaktiverade.