Mitzis goda köttfärslimpa

Det tog totalt 1 timma att göra maten. Hela middagen har ett relativt lågt innehåll av kolhydrater vilket är bra för det flesta hundar. Maten blir extra näringsrik dels för att inget kokvatten går förlorat vid tillagningen och dels för den låga temperaturen i ugnen.

Tänk på att hålla en låg temperatur och att inte tillåta brända kanter. Köttfärsrätten är klar då köttet i mitten är grått.

• 2 kg blandfärs
• 4 dl havregryn
• 6 ägg
• 1 påse (ca 500-700 g) blandade frysta grönsaker
• 5 dl keso
• 1/2 dl Hundapotekets Supermix
• 1/2 dl Hundapotekets Kalk och mineraler
• 1 msk olivolja

1. Sätt ugnen 150˚ C. Smörj en ugnsform, långpanna, med oljan.
2. Mixa eller riv de frusna grönsakerna i en matberedare.
3. Blanda alla ingredienserna i en stor bunke.
4. Platta ut röran i ugnsformen.
5. Baka i ca 45 minuter tills köttfärslimpan är klar i mitten.
6. Låt svalna.
7. Skär köttfärslimpan i lagom portionsbitar. Förvara i kylen eller frys in.

Servera gärna med Omega 3, tex som fiskolja, fet fisk eller Hundapotekets Fiskmums (2 torkade sillar per dag till hund på 10 kg).

Mängden mat är 2-5% av hundens vikt i mat per dag.

Kommentarer inaktiverade.